Zimske dječije čarolije – ciklus od 4 radionice

Zima je stigla, a sa zimom i čari koje djeci radost donose. Oduvijek posebno godišnje doba za najmlađe zbog bogatstva i raznolikosti aktivnosti na snijegu. I u februarskom ciklusu radionica pripremili smo zabavne radionice koje uveliko doprinose razvijanju vještina za koje je jako bitno da se rano formiraju kod mališana.

Dovedite svoju dječicu da zajedno bojimo, kreiramo, družimo se i veselimo.

Radionica 1 - "Zimski grad"

Radionica “Zimski grad” je kombinacija igre, kruženja, lijepljenja i kreiranja malog zimskog grada. Kroz ovu radionicu prikazat ćemo godišnje doba zimu u jednom gradu. Idealno je za razvijanje logičkog razmišljanja kod djece. Cilj ove radionice je da doprinose razvijanju logičkog razmišljanja, fine motorike, komunikacije i spretnosti.

DETALJI RADIONICE:

Termin održavanja: četvrtak, 03.02.2022. godine od 13.00 h do 14.00 h.

Radionica 2 - "Moj mali pingvin"

Na ovoj radionici djeca će učiti o polarnoj životinji – pingvinu. Učit će koje je boje pingvin, gdje je nastanjen, čime se hrani. Nastojati ćemo da podstaknemo dječiju radoznalost. Ovom radionicom kod djece će se razvijati kreativnost, mašta, omogućit će se slobodno izražavanje doživljaja. Takođe će obogatiti svoj rječnik i podsticati govorni razvoj i kreativnost koristeći različita likovna sredstva. 

DETALJI RADIONICE

Termin održavanja: četvrtak, 10.02.2022. godine od 13.00 h do 14.00 h.

Radionica 3 - "Ugrijmo se uz čaj"

Radionica “Ugrijmo se uz čaj” je namijenjena djeci predškolskog uzrasta gdje će djeca da uče o važnosti čaja u zimskim danima i vrstama čaja. Takođe će da uče i koji je čaj bitan za kakvu vrstu prehlade. Oni će na zanimljiv i kreativan način da kreiraju svoju šoljicu za čaj. Ovom radionicom, pored ostalih vještina, djeca razvijaju motoriku ruku, kolegijalnost u radu tako što pomažu jedni drugima.

Nakon ove radionice mališani će moći da se počaste čajem i slatkišima koje će teta odgajateljica da pripremi.

DETALJI RADIONICE

Termin održavanja: četvrtak, 17.02.2022. godine od 13.00 h do 14.00 h.

Radionica 4 - "Vesele klizaljke"

Radionica “Vesele klizaljke” je kreativna radionica kojom djeca razvijaju svoju samostalnost. Ovom radionicom uče kako izgledaju klizaljke te sami izrađuju od papira i kartona svoje male klizaljke. Uočavaju prostorne i vremenske elemente. Omogućava im se slobodno izražavanje i doživljavanje. Razvijat će preciznost i koordinaciju ruku dok budu koristili sredstva za izradu. Ovom radionicom kod djeteta se razvijaju vještine poput fine motorike, preciznosti, spretnosti.

DETALJI RADIONICE

Termin održavanja: četvrtak, 24.02.2022. godine od 13 h do 14 h.

DETALJI RADIONICA

Cijena: Radionice se naplaćuju po standardnoj cijeni boravka u igraonici (2 KM po satu). Prvi sat boravka u igraonici za djecu koja su prvi put tu je besplatan.

Voditeljica radionica: Melisa Taletović, odgajateljica u igraonici.

Uzrast: 3 do 6 godina.

Šta ćemo dobiti: Kreativne radove i veselo druženje

Mjesto održavanja: EC “Nahla” Tuzla

Šta djeca trebaju ponijeti: Malo mašte i kreativnosti, a mi osiguravamo osmijeh na njihovim licima.

Prijave lično na Nahlinom info desku svakim danom, osim subote, od 12 do 20 sati.

Više informacija na 035/205 699 ili na e-mail: info@tuzla.nahla.ba.

Broj mjesta je ograničen!