Besplatni programi i usluge za djecu bez jednog ili oba roditelja

Djeca su sjeme budućnosti. Sadi ljubav u njihova srca i zalivaj ih mudrošću i učenjima života. Dok rastu, daj im mjesto da rastu…

Djeca nemaju mogućnost izbora okolnosti u kojima će odrastati, a odrastanje bez jednog roditelja ili čak bez oba, postaje sve češća pojava u savremenom društvu. Dodatni rizici kojima su izložena djeca iz takvih porodica bez svoje krivnje stavljaju pred društvo obavezu kontinuirane brige o njihovom mentalnom zdravlju, njihovoj socijalizaciji i pružanju poticajnog okruženja za njihov optimalni psihosocijalni razvoj.

Edukacijski centar “Nahla” u cilju podrške djeci bez jednog ili oba roditelja i pružanja poticajnog okruženja za razvoj njihovih potencijala nudi besplatne programe i usluge:

  • Kreativci – genijalci – kreativno-razvojni program za djecu od 3 do 6 godina, usmjeren na socio-emocionalni, spoznajni, tjelesni i psihomotorni razvoj te razvoj govora, komunikacije, izražavanja i kreativnosti. Ovaj mjesečni program se održava u dva termina jutarnji: 9-13h i popodnevni: 13-17h, od ponedjeljka do petka
  • Čuvanje po satu. U Nahlinoj igraonici djeca svakodnevno učestvuju u edukativno-kreativnim radionicama kroz koje podstičemo maštu i kreativnost, te učimo kroz igru. Od ponedjeljka do petka od 09.00 do 17.00h.

Prijava lično na Nahlinom info-desku.

Napomena: Programi i usluge su namijenjeni djeci čiji su jedan ili oba roditelja umrli, a za dokazivanje statusa potrebno je priložiti smrtni list.

Period korištenja programa/usluge zavisi od broja prijavljenih kandidata/kandidatkinja u skladu sa raspoloživim kapacitetima centra.

Za sve dodatne informacije javite se na telefon 035/205-699 ili e-mail info@tuzla.nahla.ba.