Tematske radionice za djecu u popodnevnim terminima

Vrlo je bitno da djeca tokom sazrijevanja u predškolskom i ranom školskom uzrastu uče kroz igru, razvijaju socijalne vještine i stvaraju prva prijateljstva. Osim što je igra zabava, ona utiče na to da djeca svojom kreativnošću i socijalizacijom podstiču maštu, stvaraju samopouzdanje i uče kako na najkvalitetniji način iskoristiti slobodno vrijeme. Važno je dopustiti djetetu da sa vršnjacima otkriva, stvara i dolazi do najoptimalnijih rješenja za svaku situaciju.

"Enigmatika za djecu"

Radionica “Enigmatika za djecu” ima zabavni karakter, podstiče maštu, dječiji intelekt i utiče na bogatstvo rječnika. Na ovoj radionici djeca će na zabavan način upoznati se sa raznim formama engimatike, rebusima križaljkama, zagonetkama, slikovnim sudokom ali i načinom njihovog rješavanja.

Tokom radionice djeca će imati priliku da stiču samopouzdanje i samostalnost kod izvršenja zadataka, te razvoj logičkog razmišljanja. Samopouzdanje je vrlo važno za razvoj djeteta, a način da se izgradi stabilan nivo samopouzdanja je uključivanje zadataka za rad mozga dok dijete otkriva, zaključuje i rješava probleme,

"Poligoni spretnosti"

Radionica je usmjerena ka zadovoljavanju općih i posebnih potreba djeteta za igrom i sportskim aktivnostima. Cilj nam je kroz igru, maštu, puno zabave i smijeha dijete uvesti u svijet sporta, te motivirati da ostanu zainteresovani za sportske aktivnosti.

Tokom radionice djeca sarađuju sa vršnjacima i uče se timskom radu kroz posebno osmišljene igre. Neke od igara u kojim djeca učestvuju tokom radionice su:

  • zabavni poligoni,
  • igre sa balonima,
  • obaranje čunjeva,
  • spajanje oblika i boja.

Cijena: Cijena radionice iznosi 3 KM po satu, dok je cijena na mjesečnom nivou 60 KM.

Termin: ponedjeljkom i srijedom od 17:00 h do 20:00 h.

Voditeljica radionica: Ilda Delić, odgajateljica u igraonici.

Uzrast: 4 do 7 godina.

Šta ćemo dobiti: Nova prijateljstva i veselo druženje.

Mjesto održavanja: EC “Nahla” Tuzla, Mitra Trifunovića Uče bb.

Šta djeca trebaju ponijeti: Malo mašte i kreativnosti, a mi osiguravamo osmijeh na njihovim licima.

Prijave lično na Nahlinom info desku svakim danom, osim subote, od 12 do 20 sati.

Više informacija na 035/205 699 ili na e-mail: info@tuzla.nahla.ba

Broj mjesta je ograničen!