Zimske radosti – ciklus od 4 radionice

Zima je stigla, a sa zimom i čari koje djeci radost donose. Oduvijek posebno godišnje doba za najmlađe zbog bogatstva i raznolikosti aktivnosti na snijegu. U januarskom ciklusu radionica pripremili smo zabavne radionice koje uveliko doprinose razvijanju vještina za koje je jako bitno da se rano formiraju kod mališana.

Dovedite svoju dječicu da zajedno bojimo, kreiramo, družimo se i veselimo.

Radionica 1 - "Zimska čarolija"

Radionica “Zimska čarolija” je kombinacija igre, bojenja i kreiranja sopstvenog malog zimskog kutka. Kroz ovu radionicu prikazano je godišnje doba zima, njene ljepote i čarolija koju zapravo ona pruža. Idealno za razvijanje logičkog razmišljanja kod djeteta. Na ovoj radionici djeci će na zabavan način biti prikazana zima i njene ljepote. Naučit će šta se to sve dešava zimi i koje promjene nam ona donosi. Cilj ove radionice je da doprinese razvijanju logičkog razmišljanja, fine motorike, komunikacije i spretnosti.

DETALJI RADIONICE:

Uzrast: 4 do 6 godina.

Termin održavanja: četvrtak, 06.01.2022. godine od 13.00 h do 14.00 h.

Radionica 2 - "Zimska kućica"

Radionica “Zimska kućica” je kreativna radionica kojom djeca razvijaju svoju kreativnost, podstiču svoje kreativno likovno izražavanje. Djeca ovom radionicom razvijaju koordinaciju ruke. Podstiču pozitivne odnose prema drugima u radu. Dijete će nakon završene radionice izmislit i ispričati kratku zimsku priču na osnovu zimske kućice koja je napravljena. Nakon završene radionice imat ćemo razgovor o tome koje su im omiljene zimske aktivnosti.

DETALJI RADIONICE

Uzrast: 3 do 6 godina.

Termin održavanja: četvrtak, 13.01.2022. godine od 13.00 h do 14.00 h.

Radionica 3 - "Sniježna kugla"

Radionica “Sniježna kugla” je kreativna radionica kojom djeca razvijaju svoju samostalnost. Ovom radionicom uče o tome šta sve dolazi sa zimom. Uočavaju prostorne i vremenske elemente. Omogućava im se slobodno izražavanje i doživljavanje. Ispričat će svoj doživljaj zime i zimskih radosti. Razvijat će preciznost i koordinaciju ruku dok budu koristili makaze za kruženje. Ovom radionicom kod djeteta se razvija logičko razmišljanje, fina motorika, preciznost, komunikacija i spretnost.

DETALJI RADIONICE

Uzrast: 4 do 6 godina

Termin održavanja: četvrtak, 20.01.2022. godine od 13.00 h do 14.00 h.

Radionica 4 - "Obucimo se toplo"

Radionica “Obucimo se toplo” je kreativna radionica namijenjena djecu predškolskog uzrasta gdje djeca uče šta im je potrebno kada u zimskim danima izlaze napolje. Djeca ovom radionicom usvajaju znanja o zimskom odijevanju. Na zanimljiv i kreativan način sami od materijala kao što su papir i vata prave dijelove odjeće. Ovom radionicom, pored ostalih vještina, djeca razvijaju i motoriku ruku i kolegijalnost u radu, tako što pomažu jedni drugima. 

DETALJI RADIONICE

Uzrast: 4 do 6 godina.

Termin održavanja: četvrtak, 27.01.2022. godine od 13 h do 14 h.

Cijena: Radionice se naplaćuju po standardnoj cijeni boravka u igraonici (2 KM po satu). Prvi sat boravka u igraonici za djecu koja su prvi put tu je besplatan.

Voditeljica radionica: Melisa Taletović, odgajateljica u igraonici.

Šta ćemo dobiti: Kreativne radove!

Mjesto održavanja: EC “Nahla” Tuzla

Šta djeca trebaju ponijeti: Malo mašte i kreativnosti, a mi osiguravamo osmijeh na njihovim licima.

Prijave lično na Nahlinom info desku svakim danom, osim subote, od 12 do 20 sati.

Više informacija na 035/ 205 699 ili na e-mail: info@tuzla.nahla.ba

Broj mjesta je ograničen!