Besplatan ciklus treninga: Pilates za treću životnu dob

Često je važnost tjelesne aktivnosti u trećoj životnoj dobi stavljena u drugi plan. Starenjem mišići i kosti gube na svojoj masi i čvrstoći, fleksibilnost opada, a metabolizam je sporiji. Trening u trećoj životnoj dobi može biti težak i izazovan, ali ukoliko želimo uzeti ono najbolje od života u tom periodu, potrebno je biti tjelesno aktivan barem 30 minuta dnevno. Redovno vježbanje može usporiti proces gubljenja mišićne mase i pomoći održati tijelo zdravijim i funkcionalnijim što je duže moguće.

Vježbanje je važno za produktivnost čitavog organizma, a ne samo pokretljivost, stoga smo za vas pripremili ciklus od 8 pilates treninga za žene iznad 60 godina.

Za vas smo pripremili kreativne treninge ravnoteže i održavanja mišićne mase s odgovarajućim rekvizitima prilagođenog intenziteta, uz nadzor i konsultacije iskusne trenerice.

Termini: utorak i četvrtak 10.00 – 11.00 h
Mjesto održavanja: Fitness sala EC “Nahla” Tuzla
Početak: 06.06.2023.

Prijaviti se možete do 03.06. ili do popune mjesta putem PRIJAVNOG FORMULARA . Broj učesnica je ograničen.

Pohađanje treninga je BESPLATNO.

Ovaj ciklus pilates vježbi dio su projekta Godine su samo broj – podrška ženama treće dobi kroz edukaciju, socijalizaciju i prevenciju koji Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla” realizira u saradnji s Društvom Crvenog krsta/križa BiH. Projekat finansira Evropska unija, uz podršku Austrijske agencije za razvoj i Austrijskog Crvenog krsta/križa.