Tokom februara i marta Nahline koordinatorice programa za mlade iz Sarajeva i Bihaća uspješno su završile trening Administracije, ljudskih resursa i strateškog planiranja u okviru USAID-ovog programa podrške marginaliziranim grupama koji provodi Institut za razvoj mladih KULT u partnerstvu sa NGO & BUSINESS AUDIT d.o.o.
Treninzi su realizirani u Tesliću u hotelu “Kardial”, a predavač je bio iskusni ekspert u oblasti razvoja projekata i organizacijskih vještina Zlatko Sarić.

Program je bio fokusiran na unapređenje znanja i vještina o konceptima i elementima upravljanja i razvoja ljudskih resursa, procesa izgradnje tima kao preduslova uspješnog rada organizacije te praktičnih vještina u upravljanju ljudskim resursima s posebnim naglaskom na oblasti angažovanja i procjene rada osoblja. Drugi dio treninga je omogućio učesnicima da se upoznaju s osnovnim elementima procesa strateškog planiranja te strateškog plana kao dokumenta kojim se definišu osnovni pravci rada organizacije.

Ove teme su naročito važne u razvoju daljih pravaca rada unutar programa za mlade, koji iz godine u godinu broje sve više učesnica u sva tri grada u kojima Nahla djeluje i samim tim pred koordinatorice stavljaju veće zahtjeve i potrebu za većom angažiranošće. Važno je istaknuti da je cjelokupni trening imao posebno naglašen koncept rodne ravnopravnosti, koji je temeljna odrednica u radu programa za mlade centra Nahla.