Promocija knjige "Kada nemoguće postane moguće"

Književnica Fikreta Karić – Hodžić je objavila svoju sedmu knjigu pod naslovom “Kada nemoguće postaje moguće” i upriličit će promociju u multimedijalnoj sali EC “Nahla” u nedjelju, 25.09.2022. godine.

Sedma knjiga Fikrete Karić – Hodžić nosi naziv “Kada nemoguće postane moguće” i, prema Fikretinim riječima, ona predstavlja štivo za osnaživanje žena. Knjigu prožimaju priče o tri ljubavi: ljubav djevojke prema momku, ljubav supruge prema mužu i ljubav majke prema kćerki. Izražena je iznijansiranost tih ljubavi. 

U nedjelju, 25.09.2022. godine, sa početkom u 16.00 h imate priliku prisustvovati promociji ovog izdanja u multimedijalnoj sali Nahlinog centra u Tuzli.

O autorici

Fikreta Karić – Hodžić rođena je 04. marta 1989. godine u Doboju. Osnovnu školu završila je u Sladnoj – Srebrenik i nije mogla odmah nastaviti dalje školovanje zbog arhitektonskih barijera tako da u septembru 2017. godine upisuje vanredno ekonomsku školu; smjer poslovno-pravni tehnicar u P.U. Centar za obrazovanje odraslih Gračanica. Do sada je objavila šest knjiga: „Moji snovi,” (2008), “Stihovi moje duše” (2010), “Djevojka sa bisernom suzom” (2012), “Ornament ljubavi” (2014), “Majka” (2016), “Na krilima sabura” (2019). Promocije pomenutih knjiga održane su širom Bosne i Hercegovine, a i inozemstva. 

Uz promocije knjiga održala je i nekoliko motivacijskih predavanja.

Fikreta je također dobitnica povelje Grada Srebrenika za doprinos književnosti. U slobodno vrijeme se prijavljuje na razne literarne konkurse iz kojih je do sada osvojila mnoge diplome i priznanja. Između ostalog, uradila je recenzije za nekoliko književnih djela i završila kurs talijanskog jezika.

Izuzetna joj je čast što je sa svojim radom uzela učešće na Međunarodnoj naučno-stručnoj konferenciji održanoj 2015. godine u Tuzli. 

Iako ima cerebralnu paralizu, malo su joj 24h da uradi sve što želi. Od novembra 2020. godine živi sa mužem u Kalesiji, a od marta 2022. godine je postala i majka jedne djevojčice.

Veliku zahvalnost za sve što je do sada uradila i postigla duguje svojoj majci i rahmetli prijateljici Medini Jusić, koja je bila urednica prva tri njena pomenuta izdanja.