Priča o Larisi, mačku i ostvarenim snovima

Pred vama je inspirativna priča o mladoj Larisi Sinanović iz Srebrenika koja je odlukom da pohađa Nahlin kurs šivenja ostvarila svoj san…

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Sve je počelo kada se Larisa Sinanović iz Srebrenika, inače studentica Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, odlučila educirati kroz Nahlin kurs šivenja i tako svoju dugogodišnju ideju pretvoriti u djelo. Naime, odvažno je krenula sa izradom krevetića za kućne ljubimce.
Glavni ”krivac” za Larisinu odluku bio je njezin mačak Make, ali i ljubav prema životinjama.

Prvi krevetić izradila je za svoga mačka, nakon čega je dobila i prve zadovoljne kupce.

Na samom početku, kaže Larisa, nije bilo jednostavno. Izrada proizvoda je dugo trajala, ali kako je edukacija u Nahli odmicala, šivenje krevetića je postajalo sve lakše.

”Zahvaljujući Nahli naučila sam da šijem, jer kada sam počela sa kursom, nisam znala kako mašina funkcioniše. Zahvalna sam divnom osoblju i instruktorici šivenja koji su mi pomogli da budem tu gdje sam sada. Sada sam ponosna i sretna jer radim ono što volim i vidim da se ljudima sviđaju moji radovi” – navodi Larisa.

Sve stvari koje Larisa izrađuje su personalizirane i prilagođene željama klijenata.
Larisa je fotografije svojih proizvoda podijelila na društvenim mrežama, a zatim je dobila brojne upite o tome kako naručiti krevetiće. Pokazalo se da je njena ideja bila pun pogodak i da je prvobitno ulaganje u edukaciju dalo željene rezultate.
Sa Larisinim radovima možete se upoznati na njenoj Facebook stranici Krevetići za kućne ljubimce.

 

Na ovaj način je mlada Larisa, zahvaljujući edukaciji u Nahli, iskoristila stečeno znanje i vještine, svrstavajući se tako u red kreativnih, vrijednih i zaposlenih mladih žena.