Panel diskusija: Usvajanje vještina kroz neformalno obrazovanje za ravnopravno i kvalitetno pozicioniranje na tržištu rada

U utorak, 19. decembra, u prostorijama Edukacijskog centra „Nahla“ Tuzla održat će se panel diskusija “Usvajanje vještina kroz neformalno obrazovanje za ravnopravno i kvalitetno pozicioniranje na tržištu rada”, kao dio aktivnosti projekta “SpRETNA – unaprijeđenje znanja i vještina nezaposlenih žena”. Ova tema odabrana je zbog važnosti sticanja dopune formalnog obrazovanja neformalnim za kvalitetnije učešće u poslovnim i društvenim procesima.

Panel diskusija “Usvajanje vještina kroz neformalno obrazovanje za ravnopravno i kvalitetno pozicioniranje na tržištu rada” koja će biti realizirana u Tuzli u utorak, 19. decembra 2023. godine od 14:00 do 15:15 h, u prostorijama Nahlinog centra (Mitra Trifunovića bb).

Panel diskusija je završna aktivnost projekta “SpRETNA – unaprijeđenje znanja i vještina nezaposlenih žena” u kojem su od septembra do decembra realizovane besplatne edukacije za nezaposlene žene u vidu seminara iz profesionalnih vještina i kurseva iz stranog jezika i poznavanja rada na računaru.

Ukoliko želite učestvovati u panel diskusiji, molimo Vas da ostavite podatke putem linka OVDJE.

Projekat „SpRETNA – unaprijeđenje znanja i vještina nezaposlenih žena“ je realiziran od augusta do decembra 2023. uz podršku Grada Tuzla. Osnovni cilj projekta je doprinijeti smanjenju nezaposlenosti i socioekonomskom osnaživanju nezaposlenih žena grada Tuzla i njihovih porodica. Projekat je imao tri komponente. Prva komponenta bila je informatičko osposobljavanje i učenje engleskog jezika u vidu kurseva za nezaposlene žene, druga je sadržavala osnaživanje žena kroz besplatne profesionalne seminare. Treća komponenta je upravo panel diskusija kojom želimo podići svijest građanstva o značaju (ne)formalnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja. Okosnica panel diskusije je neformalno obrazovanje i važnost sticanja vještina tim putem.

Agenda panela

Agenda panela

14.00 – 14.15 – Uvodna riječ moderatorice i najava panelista

14.15 – 14.45 – Panel izlaganja:

“Uloga neformalnog obrazovanja u izgradnji kapaciteta mladih za (pro)aktivno djelovanje”, Altijana Mujić, senior volonterka u BH Futures Foundation
“Benefiti ulaganja u ljudske resurse kroz neformalno obrazovanje”, Andrijana Bukvarević, direktorica ljudskih resura u kompaniji „Bingo“ d.o.o
“Iz ličnog iskustva: Neformalno obrazovanje kao podrška ličnom i profesionalnom razvoju”, Almedina Karić Jahić


14:45 – 15:15 – Pitanja publike i diskusija

Panel diskusija je završna aktivnost projekta “SpRETNA – unaprijeđenje znanja i vještina nezaposlenih žena” kojeg realizujemo uz podršku Grada Tuzla.