Nahla podržala rad Udruženja ”Srce za djecu oboljelu od raka”

Predstavnice Edukacijskog centra ”Nahla” Tuzla su dana 4.11.2019.godine uručile donaciju Udruženju ”Srce za djecu oboljelu od raka” i tako podržale rad Udruženja i izgradnju Roditeljske kuće u Tuzli.

Dana 4.11.2019.godine predstavnice Edukacijskog centra ”Nahla” Tuzla posjetile su Udruženje ”Srce za djecu oboljelu od raka” u njihovom Roditeljskom stanu u Tuzli i uručile donaciju za mališane koji se trenutno liječe od malignih oboljenja na Univerzitetsko – kliničkom centru u Tuzli i privremeno borave u prostorijama ovoga Udruženja.

Dio novčanih sredstava doniran je u vidu materijala za kreativne radionice, edukativnih i zabavnih igrica za djecu, higijenskih potrepština i odjevnih predmeta, dok je drugi dio novčanih sredstava uručen kao direktna podrška radu Udruženja ”Srce za djecu oboljelu od raka” i izgradnji Roditeljske kuće u Tuzli.

Podsjećamo, dana 13.10.2019.godine u Edukacijskom centru ”Nahla” Tuzla održan je Dan otvorenih vrata u okviru kojeg je upriličen bazar slatkih i slanih delicija gdje su posjetitelji mogli kupovinom hrane donirati sredstva za Udruženje ”Srce za djecu oboljelu od raka”. Zahvaljujući ovoj akciji i velikom odzivu naših posjetitelja, jučer je uspješno uručena spomenuta donacija.

Kroz razgovor sa predstavnicama Udruženja ”Srce za djecu oboljelu od raka” došlo se do zaključka da je izgradnja Roditeljske kuće u Tuzli neophodna i prijeko potrebna, kako za djecu koja se liječe od malignih oboljenja, tako i za njihove roditelje, s obzirom da je proces liječenja sam po sebi težak, te zahtijeva neizmjernu fizičku i psihičku snagu, kao i materijalna sredstva.

Stvaranjem prostora za boravak u kojem vlada porodična i topla atmosfera značajno će doprinijeti poboljšanju općeg zdravstvenog stanja ove djece.

Edukacijski centar ”Nahla” Tuzla se zahvaljuje svima koji su bili dio ove vrlo važne akcije i nada se da će na ovaj način, bar malo, olakšati djeci i njihovim roditeljima na putu ka ozdravljenju.