Nahla – mjesto susreta, prihvatanja, podrške, inspiracije!

Sunčani nedjeljni dan, 13.10.2019. godine ostat će zapamćen i po Danu otvorenih vrata u Edukacijskom centru ”Nahla” Tuzla koji je privukao veliki broj posjetitelja i na najbolji način nas uveo u novu radnu godinu.

Dan otvorenih vrata je okupio brojne građane Tuzle i okolnih opština koji su odlučili da jesenju, sunčanu nedjelju provedu u Nahli koja je , kako su nam kasnije kazali, na jedan lagan i nenametljiv način otvorila svoja vrata i pokazala široku paletu programa i usluga, nudeći za svakog posjetitelja ponešto.

Bazar slatkih i slanih delicija bio je prva stanica i mjesto gdje su posjetitelji užurbano i nesebično kupovali slatke i slane proizvode, znajući da će tako učiniti dobro djelo i pomoći djeci oboljeloj od raka da dane bolesti provedu što je moguće lakše.

Također, posjetitelji su, iz prve ruke dobili savjete od naše fitness trenerice u vezi s ishranom, bazalnim metabolizmom, te stekli uvid u rad Nahlinog fitness centra, načine vježbanja i saznali kad je pravo vrijeme da počnu s vježbom i u kojoj mjeri.

Nahlin klub mladih – Tignum je, također, otvorio svoja vrata i uveo posjetitelje u svoj lepršavi, optimistični i znatiželjom obojen mladalački kutak.

U posebnim terminima odvijale su se radionice iz engleskog i njemačkog jezika,  informatičke radionice te kreativne radionice u okviru kojih je upriličeno slikanje na staklu i oslikavanje kanom.

Zabava za djecu osmišljena je tako da su djeca kroz druženje s animatorima i oslikavanjem lica (face painting) pokazala pravu dječiju radost i veselje. Nahlina igraonica je odzvanjala dječijim smijehom i grajom.

Centralno druženje upriličeno je u 15.00 sati, kad su posjetitelji imali priliku upoznati mlade i uspješne poduzetnice, Zerinu Gegić, vlasnicu brenda Zizza Shoes i Almiru Memić, vlasnicu obrta Vesele Torte, uz stručno predavanje diplomirane ekonomistice i certificirane trenerice za mala i srednja preduzeća Vildane Džafić i pratiti diskusiju koju je izvrsno moderirala   Merima Lapandić.

Kroz ovo druženje publika je mogla saznati šta je potrebno za pokretanje vlastitog biznisa, odakle početi, kako savladati prve prepreke, te steći uvid u uspješne priče poduzetnica s primjerima iz prakse.

S Nahlinim saradnicama i predavačicama posjetitelji su kroz razgovor dobili pregršt korisnih informacija, ali i testirali svoje znanje iz engleskog i njemačkog jezika.

Također, i ovaj put nagrade su bile nezaobilazne, pa su tako svi posjetitelji koji su učestvovali u nagradnoj igri dobili priliku da osvoje vrijedne nagrade.

Dan je završio u opuštenoj i prijatnoj atmosferi, kako je i započeo. A nasmijana lica naših posjetitelja, kao i niz pozitivnih komentara i utisaka dovoljan su pokazatelj da je Nahla mjesto na koje se dolazi i na kojem se ostaje.