Moja umrežena porodica - koristi i opasnosti interneta za mlade naraštaje

Edukacijski centar „Nahla“ Tuzla u saradnji sa Centrom za napredne studije (CNS) ove zime je pripremila projekat “Brižna porodica – temelj razvoja zdravog društva” koji je namijenjen svim osobama koje žele naučiti kako preventivno djelovati u odgojnom procesu te kako da se suoče s različitim problemima i izazovima današnjice.  

Mediji mogu na pozitivan, ali i negativan način uticati na živote djece u svim područjima njihovog razvoja pa tako i na način na koji sklapaju prijateljstva, na kognitivne sposobnosti i odnos prema svom tijelu.


Prema znanstvenim istraživanjima o ulozi medija u životima djece, mediji (knjige, novine, časopisi, televizija, radio, kino, računalna tehnologija, internet, mobilna telefonija) danas postaju jedno od ključnih sredstava socijalizacije te utiču na ponašanje, stavove i svjetonazore. Oni su središnji pripovjedači našeg vremena jer su poput zbirke izvora informacija i zabave za sve generacije i u svim svjetskim kulturama.

Seminar kojeg realizujemo u sklopu projekta “Brižna porodica – temelj razvoja zdravog društva” će ponuditi:
1. konkretna rješenja u prevazilaženju odgojnih problema vezanih za ponašanje djece,
2. dati prijedloge za unapređenje odgojne funkcije porodice,
3. otkriti tajne uspješne komunikacije sa djecom.


Edukacija je namijenjena roditeljima, budućim roditeljima, odgajateljima, kao i svim osobama koje su uključene u rad s djecom (nastavnici, pedagozi) i žele steći nova znanja, vještine, kompetencije ili dopuniti postojeća.

Termin: 08. mart od 16.30 do 19.00 h.

Mjesto održavanja: EC “Nahla” Tuzla, Mitra Trifunovića Uče bb

NAČIN PRIJAVE: putem ONLINE FORMULARA.

Pohađanje seminara je besplatno.

Za sve dodatne informacije molimo javite se na e-mail: amra@tuzla.nahla.ba.

 

O voditelju seminara

Mevludin Hasanović

Rođen 05.10.1958. g. u Brčkom, gdje završio osnovnu školu i gimnaziju, diplomirao je 1982. g. na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Specijalistički staž je proveo u Brčkom, Tuzli i Zagrebu, specijalista neuropsihijatar od 01.10.1991. godine. Zvanje “primarius” je dobio 1994. godine. Od 13.08.1996. godine radi na Klinici za psihijatriju JZU UKC Tuzla u Tuzli do danas, a od 2003. g. obavlja dužnost šefa Odjeljenja za socijalnu psihijatriju na ovoj Klinici. Završio je niz stručnih edukacija u SAD, Kanadi, Švedskoj, Italiji i Velikoj Britaniji. Od 2000. godine je na dužnosti višeg asistenta na Katedri za psihijatriju sa medicinskom psihologijom, Medicinskog fakulteta, Univerzita u Tuzli. Član je Uredničkog odbora nekoliko stručnih i naučnih časopisa.