Razvijanje kulture odnosa prema svom fizičkom i mentalnom zdravlju

Edukacijski centar „Nahla“ Tuzla u saradnji sa Centrom za napredne studije (CNS) ove zime je pripremila projekat “Brižna porodica – temelj razvoja zdravog društva” koji je namijenjen svim osobama koje žele naučiti kako da se suoče s različitim problemima i izazovima današnjice.  

Pravo na zdravlje jedno je od osnovnih ljudskih prava. Osigurati zdravo fizičko i mentalno odrastanje djece velika je odgovornost odraslih. Promocija zdravlja u porodičnom okruženju temelj je unaprjeđenja zdravlja, sprječavanja bolesti i osiguravanja kvalitete života.
Ovim seminarom ćemo nastojati ukazati na važnost razvijanja zdravih prehrambenih navika i razvijanje kulture zdravog i odgovornog odnosa prema svome fizičkom i mentalnom zdravlju.

Termin: 13. mart od 16.30 do 19.00 h.

Mjesto održavanja: EC “Nahla” Tuzla, Mitra Trifunovića Uče bb

NAČIN PRIJAVE: putem ONLINE FORMULARA.

Pohađanje seminara je besplatno.

Za sve dodatne informacije molimo javite se na e-mail: amra@tuzla.nahla.ba.

 

O voditeljici seminara

Mirha Skakić

Mirha Skakić je magistra prehrambrene tehnologije, smjer nutricionizma, koja je svoje iskustvo gradila kroz ranije volontiranje, aktivizam i rad u nevladinim organizacijama. Trenutno djeluje i radi kao freelancer savjetnica za ishranu, uz angažmane koji uključuju edukaciju drugih lica. Osnivačica je online nutricionističko-edukativnih sadržaja “NutriSano BiH” koje možete pratiti na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Nakon nekoliko godina djelovanja pri nevladinim organizacijama i završavanja fakulteta svoje interesovanje je usmjerila ka ishrani i zdravlju ljudi, što joj je i ranije predstavljalo izazov i zanimaciju kroz primjenu zdravih stilova života u praksi.