Ramazanske kreativne radionice

Ramazan prepoznajmo kao najbolju priliku da se dječiji karakteri oplemene, principi učvrste a dobra djela udvostruče. Ovo doba je odlična prilika da se etika i ispravne životne vrijednosti djeci na najbolji način približe. 

07.04.2022. - "Ramazanski ukrasi"

Kako bi Ramazan bio inspirativan i kreativan, za one kojima to u ovom trenutku treba, Nahla je pripremila radionicu u poticajnom okruženju kojom će vaša kreativnost biti protkana duhovnošću i kreativnošću.

Svaki učesnik/ca će dobiti set ukrasa kojeg će obojati, lakirati i osmisliti im mjesto u svom domu. Prema tome će po ukusu dodavati perlice, glittere i druge dostupne dekoracije.

DETALJI RADIONICE:

Termin održavanja: četvrtak, 07.04.2022. godine od 13.00 h do 14.00 h.

14.04.2022. - "Jedan dan u ramazanu"

Radionica “Jedan dan u ramazanu” namijenjena je djeci predškolskog uzrasta. Ovom radionicom učit će o svemu što sadrži jedan dan u ramazanu. Naučit će kada nastupa sehur, a kada iftar i o važnosti zdrave hrane u ramazanu.

Djeca će kreirati svoje kreativne serdžade i tespihe. Učit će kada se koristi serdžada i tespih. Svoj rad kojeg završe nosit će kući.

DETALJI RADIONICE

Termin održavanja: četvrtak, 14.04.2022. godine od 14.00 h do 15.00 h.

21.04.2022. - "Kutija dobrih djela"

Kroz ramazanske radionice i edukacije razgovarat ćemo o dobrim djelima. Time ćemo naučiti da je u toku ramazana jako bitno pomagati komšijama, rodbini i prijateljima. 

Ovom radionicom dijete će dobiti zadatak da kreira vlastitu kutiju dobrih djela koju će da ponese kući i da u nju ubacuje papiriće na kojima će pisati dobro djelo koje su uradili.

DETALJI RADIONICE

Termin održavanja: četvrtak, 21.04.2022. godine od 14.00 h do 15.00 h.

28.04.2022. - "Radujemo se Bajramu"

Iščekujući Bajram pravit ćemo bajramske čestitke za svoje najdraže članove porodice. Razgovarat ćemo o bajramskim običajima, poslušati ilahiju o dolasku Bajrama.

DETALJI RADIONICE

Termin održavanja: četvrtak, 28.04.2022. godine od 14 h do 15 h.

DETALJI RADIONICA

Cijena: Radionice se naplaćuju po standardnoj cijeni boravka u igraonici (2 KM po satu). Prvi sat boravka u igraonici za djecu koja su prvi put tu je besplatan.

Voditeljica radionica: Melisa Taletović, odgajateljica u igraonici.

Uzrast: 4 do 6 godina.

Šta ćemo dobiti: Kreativne radove i veselo druženje.

Mjesto održavanja: EC “Nahla” Tuzla

Šta djeca trebaju ponijeti: Malo mašte i kreativnosti, a mi osiguravamo osmijeh na njihovim licima.

Prijave lično na Nahlinom info desku svakim danom, osim subote. 

Više informacija na 035/205 699 ili na e-mail: info@tuzla.nahla.ba.

Broj mjesta je ograničen!