PILATES

Želite da učvrstite tijelo, ali i da opustite um? Onda je pilates pravi izbor za vas!

Šta je zapravo pilates?

Pilates je jedan od načina oblikovanja tijela i jedinstveni sistem vježbi snage i istezanja, koju je razvio nijemac Joseph Pilates. To je profinjena forma vježbanja koja istovremeno razvija specifičnu mišićnu snagu kao i fleksibilnost mišića i zglobova čime se postiže optimalna tjelesna uravnoteženost.

Ko se sve može baviti pilatesom?

To je za one koji se ne vole prisiljavati do krajnjih granica i zato je idealan za osobe svih generacija. Pilates je namijenjen svim dobnim skupinama bez obzira na stepen tjelesne pripreme. Razvijen je iz rehabilitacione tehnike, te ga mogu primjenjivati osobe sa slabim zglobovima, reumom, diskus hernijom i sl.

Šta se postiže pilatesom?

Postiže se jača, čvršća muskulatura cijelog tijela, a samim tim gipkije tijelo, uspravno držanje i sklad pokreta. Pilates može pomoći i ukloniti bolove u leđima i kralježnici, pomaže mentalnom i fizičkom zdravlju, poboljšava cirkulaciju, povećava fleksibilnost i ojačava mišiće. Utiče na elegantnu posturu, oslobađa stresa, doprinosi boljoj samokontroli i većem samopouzdanju.

TERMINI: ponedjeljak, srijeda i petak, 17:00h – 18:00h

TRENERICA: Anela Zonić, profesorica tjelesnog i zdravstvenog odgoja; certificirana trenerica pilatesa

CIJENA: 45 KM mjesečno.

Za više informacija pozovite nas na broj telefona 035/205-699, pišite nam na e-mail: info@tuzla.nahla.ba ili nas posjetite na adresi Mitra Trifunovića Uče bb, Tuzla svakim radnim danom, osim subote, od 12.00 do 20.00 sati.