Kurs: Produkt fotografija + video

Da li ste ikada poželjeli da uhvatite savršen trenutak vašeg omiljenog proizvoda, ili da stvorite upečatljive vizualne priče koje prodaju? Sada je vaša prilika!

Kurs “Produkt fotografija + video” pruža sveobuhvatan pregled tehnika koje su neophodne za stvaranje atraktivnih i efikasnih vizuala za vaše proizvode. Bilo da se bavite e-trgovinom, marketingom ili želite unaprijediti svoje vještine u fotografiji i videu, ovaj kurs je savršen izbor za vas.

ŠTA ĆETE NAUČITI

  • Osnovne principe produkt fotografije i videa
  • Kako pravilno osvijetliti i postaviti prostor za fotografisanje i snimanje
  • Tehnike kompozicije i estetike za postizanje profesionalnih rezultata
  • Kako koristiti različite vrste opreme i softvera za obradu slika i videa
  • Savjete i trikove za poboljšanje kvaliteta vaših vizuala.

Nastavu će držati Izudin Čamdžić, iskusni fotograf, videograf i grafički dizajner.

NAČIN REALIZACIJE KURSA

TRAJANJE: Kurs će trajati od 25. aprila do 30. maja. 

Nastava će se održavati u prostorijama Edukacijskog centra “Nahla” u Tuzli, ulica Mitra Trifunovića Uče bb.

TERMINI: Nastava će se održavati utorkom i četvrtkom od 17.00 do 19.30 h sa uključenom pauzom od 15 minuta. Moguće su nadoknade, u dogovoru sa predavačem i polaznicama.

CIJENA: 1̶2̶0̶  60 KM (U sklopu saradnje kroz program “Empower, engage, inspire” 50% troškova obuke subvencioniraju EC “Nahla” Tuzla i SDC – Švicarska agencija za razvoj i saradnju).

Kome je kurs namijenjen:

  • Osobama koje se žele profesionalno baviti fotografijom, s fokusom na produkt fotografiju,
  • Vlasnicama malih biznisa koje žele unaprijediti fotografije svojih proizvoda i tako privući više kupaca,
  • Početnicama u fotografiji koji žele naučiti osnove, bez fokusa na određeni žanr, i nastaviti razvijati dalje vještine kako bi se fotografijom bavili kao hobijem ili profesijom.

Oprema koja vam je potrebna za praćenje kursa:

  • kamera s izmjenjivim objektivima* (ILC) ili pametni telefon (Android ili iOS) s kvalitetnom kamerom (Kako da procijenite da li možete koristiti mobilni uređaj koji posjedujete na kursu? Instalirajte Lightroom mobilnu aplikaciju na vašem telefonu i u njoj pokrenite kameru, ukoliko ste uspjeli vaš mobilini uređaj možete koristiti na kursu.)

Napomena: Na kraju kursa polaznice će usvojiti znanja i vještine da prave fotografije proizvoda opremom koju će koristiti na kursu, tj., bez ulaganja u dodatnu opremu.
Nastava će obuhvatati teoretski dio i praktični rad kroz kolaborativno učenje kroz rješavanje problema, grupne diskusije i simulacije.

*Centar ne osigurava fotografsku opremu za praćenje nastave.

NAČIN PRIJAVE

NAČIN PRIJAVE: prijaviti se možete isključivo putem prijavnog formulara do 13.04.2024. do 12.00 sati ili do popune mjesta. Broj mjesta na kursu je ograničen. Za sva pitanja i dodatna pojašnjenja obratite se na e-mail: info@tuzla.nahla.ba, ili na broj telefona 035/205-699 svakim danom osim nedjelje od 12.00 do 20.00 h.

Aktivnosti projekta “Engage. empower. inspire – Women in Business” zajednički implementiraju Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla” i Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).