Besplatan ciklus kreativnih radionica slikanja za treću životnu dob

Hobiji su važan segment u trećoj životnoj dobi jer bude energiju, a u isto vrijeme daju osjećaj spokoja i relaksacije. Iako je ova životna faza veoma specifična zbog velikog broja psiholoških promjena, mnoga istraživanja pokazuju da uključenost kreativnih hobija u svakodnevnicu ima pozitivan efekat. Društvena aktivnost i hobiji stimulišu i pojačavaju imunitet cjelokupnog organizma.

Radionice slikanja su besplatne i namijenjene su za sve zainteresovane polaznice koje imaju iznad 60 godina, bez obzira na prethodno znanje. Teme i tehnike koje ćemo koristiti će biti raznolike, kreativne, relaksirajuće i inspirativne.
Uz instrukcije stručne osobe iskoristite svoje slobodno vrijeme za oslobađanje kreativnosti i poboljšanje kvaliteta života.

Termini: ponedjeljak, srijeda i petak od 16:30 h do 18.30 h (sa uključenom pauzom)
Mjesto održavanja: EC “Nahla” Tuzla
Početak: 14.06.2023. (8 susreta)

Prijaviti se možete do 10.06. ili do popune mjesta putem PRIJAVNOG FORMULARA . 

Broj učesnica je ograničen.

Pohađanje radionica je BESPLATNO.

Ovaj ciklus kreativnih radionica dio je projekta Godine su samo broj – podrška ženama treće dobi kroz edukaciju, socijalizaciju i prevenciju koji Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla” realizira u saradnji s Društvom Crvenog krsta/križa BiH. Projekat finansira Evropska unija, uz podršku Austrijske agencije za razvoj i Austrijskog Crvenog krsta/križa.